пʼятницю, 7 жовтня 2011 р.

Розміщення поодинокої рослини

Більшість звичайних рослин потрібно групувати для того, щоб вони привертали увагу, але деякі рослини виглядають краще, якщо їх розташувати окремо від інших на видному місці. Безумовно, найважливіше в цьому випадку — правильно вибрати таку рослину, але слід звернути увагу і на горщик, у який вона висаджена, і на місце, де вона буде знаходитися, — на освітленість і на фон.

Рослина, яке притягує погляд


Можливо, Ви хочете мати велику рослину, яка повністю займе кут кімнати або частину стіни, але не вважаєте доречним платити за це великі гроші. Що ж робити? Можна купити молоду рослину, регулярно пересаджувати її і, коли вона досягне бажаної висоти, поставити на відведене їй місце.
Іноді такими рослинами прикривають пусте місце або розділяють кімнату на частини. Найчастіше це пальми та інші деревовидні рослини, а декоратори найчастіше вдаються до наступного переліку: араукарія різнолиста, гревіллея потужна, диффенбахія, драцена, фатсія, фікус Бенджаміна, фікус каучуконосний (decora), фікус ліровидний, філодендрон двоякоперистороздільний, циперус, шефлера, юка.

Ліани


Багато ліан чудово виглядають як поодинокі рослини, а найбільш швидкорослі можуть з часом перетворитися на чудові великі екземпляри, які ви отримаєте майже задарма. Можна вибрати ліани з красивим листям (філодендрони, виноград) або квітами (хойя, тунбергія). Як поодинокі ліани використовується, наприклад, монстера, пасифлора, стефанотіс, сциндапсус, філодендрон гітаровідний, філодендрон списоподібний, цисус.

Рослини з різнокольоровим листям


У багатьох поширених кімнатних рослин листя строкате і найбільш яскраво забарвлені різновиди часто використовують як поодинокі рослини. До них відносяться бегонії, каладіум, кодіеум, кордилина верхівкова, нідуларіум, рео.

Ампельні рослини


Деякі ампельні рослини досить декоративні, і їх можна розміщувати не тільки в складі композицій, але і в підвісних кошиках або на високих столиках окремо від інших рослин. Ампельні рослини прикрасять інтер'єр Вашої квартири, офісного приміщення або будинку і зроблять його більш затишним. До ампельні рослин відносяться, наприклад, зигокактус, колумнея, нефролепіс, хлорофітум.

Квітучі рослини


Деякі квітучі горшкові рослини настільки декоративні, що їх краще розміщувати окремо. До них відносяться бегонія ампельна, глоксинія, гортензія, цибулинні, пеларгонія, пуансеттія, рододендрон сімса, цикламен.

Немає коментарів :

Дописати коментар