середу, 5 жовтня 2011 р.

Кімнатні рослини в інтер'єрі

Плануючи і вибираючи дизайн інтер'єру, ми часто робимо занадто сильний акцент на меблі і способи декорування, забуваючи про те, що інтер'єр створюють деталі. І одна з таких деталей – кімнатні рослини.




Людині, яка постійно живе в місті, часто дуже не вистачає спілкування з природою. Не вистачає того спокою й втихомирення, яке можна отримати під час п
Дуже багато людей люблять, щоб у їхній квартирі були кімнатні квіти, адже вони непомітно для нас створюють відчуття затишку і спокою. Для любителя немає кращого відпочинку, ніж присвятити годину-другу спілкуванню з квітами, догляду за ними, поливанню, підстриганню... мало що ще можна придумати! Зрештою, можна просто посидіти і помилуватися, адже далеко не всі кімнатні квіти них цвітуть влітку.Уявіть, як добре, коли за вікном осіння сльота і дощ, а у Вас у квартирі – невеликий райський сад. Однак далеко не всі власники кімнатних рослин знають як правильно їх розташувати, крім того, з якогось моменту місця на Вашому улюбленому підвіконні перестає вистачати на всіх "жителів".рогулянки на свіжому повітрі. Ось чому на вихідних багато людей прагнуть виїхати за місто. Звичайно, в околицях великих міст навіть при наявності лісів складно знайти куточок з по-справжньому чистим повітрям і приємною екологією. Але заряд бадьорості та оптимізму на весь тиждень можна отримати просто помилувавшись на великим квітковим полем чи замерзлою річкою. Але як бути, якщо немає можливості постійно виїжджати на природу? Створіть природу у себе вдома!

З підвіконня абсолютно безболісно для рослин можна забрати різноманітні в'юнкі квіти, адже вони є тіньолюбними рослинами (до них відносяться, наприклад, листяні бегонії і папороті). Їх можна поставити на шафу, дозволивши вільно розростатися на його бічній поверхні: тінь таким видам не зашкодить, а Ви зможете пожвавити свій інтер'єр. Але практично будь-які рослини погано переносять сусідство з побутовими приладами, у тому числі з комп'ютером і телевізором. Необхідно знайти компроміс між оформленням і турботою про рослину. Поруч із комп'ютером добре уживеться тільки кактус, і не тільки уживеться, але ще й буде радий такому сусідству, вбираючи в себе, якщо вірити деяким дослідникам, якусь частину негативного випромінювання, тобто, зрештою, піклуючись про Вас.

Крім тіньолюбних рослин є ще тіньовитривалі (алое, гібіскус, фікус тощо) і світлолюбні (драценаагава) рослини. У залежності від цього і потрібно визначати місце розташування «жителя».

Якщо у Вас вікна квартири виходять на кілька різних сторін світу, необхідно враховувати, що якісь квіти краще помістити на східну або південну сторону (туя, троянда), а деяким цілком достатньо буде і північної (мирт, плющ, цикламен).

Щоб розмістити біля вікна всі ті рослини, яким потрібне світло, зовсім не обов'язково намагатися усіх поставити на підвіконня. Найчастіше це призводить до того, що квіти заважають один одному. Замість цього можна над вікном убити кілька цвяхів і підвісити на них полички на різній висоті, на які і поставити свої горщики. Так Ви будете використовувати всю площу вікна та ще й створите його оригінальне оформлення. До того ж, полички можна міняти місцями, як тільки розташування рослин почне Вам приїдатися.

У разі неможливості вирішення проблеми з сонячним світлом, Ви завжди можете придбати спеціальні освітлювальні прилади для квітів, які будуть імітувати для них природне світло. Для цього підходять лампи денного або білого світла, розміщені на відстані 15-20 см від рослини. Використовуючи їх, Ви не будете так жорстко прив'язані до необхідності виставити всі квіти на плампи денного або білого світлаідвіконні і зможете навіть найбільш світлолюбні квіти розміщувати в будь-якій частині квартири. Зокрема, для цього можна використовуватиособливі стінки для квітів. Вони бувають різних розмірів і Ви можете підібрати саме те, що потрібно Вам. Таку стінку можна помістити в будь-яке місце квартири, наприклад, зайняти нею порожній кут, закріпивши над нею освітлювальний прилад: і квітам добре, і Ви задоволені. А поряд з цим куточком можна поставити затишне м'яке крісло, музичний центр і виділити собі маленький простір для розслаблення і роздумів: приємна музика, що ллється з динаміків, аромати квітів і їх зовнішній вигляд, розслаблена поза – чи ж це не відпочинок для всіх почуттів!

Такий куточок можна зробити не тільки в кімнаті: можна зробити цілу маленьку кімнату зі свого балкона. Для цього його треба утеплити і засклити, щоб навіть у найлютіші морози Ваші квіти не загинули від холоду. Після цього потрібно розмістити там додаткове освітлення на всяк випадок, вдало розташувати квіти (можна змайструвати і додаткові полички, якими балкон найчастіше не обладнаний, на них розташувати горщики, поставити великі рослини на підлогу). Балкон можна оформити і особливим чином, наприклад, принісши туди цікаві камені і трохи чистого піску, що допоможе перетворити просто набір рослин, зібраних в одному місці, в сад – варто тільки дати волю своїй фантазії. У такому місці можна навіть розмістити невеликий штучний фонтанчик, який своїм дзюрчанням пожвавить отриману ідилічну картину.

Все, що ми робимо, має приносити нам задоволення і радувати нас, і, тим більше, якщо це стосується нашої квартири. Якщо Ви любите кімнатні рослини, квіти – дозвольте собі не просто принести їх до квартири і поставити десь і якось, а творчо підійти до питання. І Ви самі будете тільки щасливі від цього!


За матеріалами сайту masterovoi.ru

Немає коментарів :

Дописати коментар